24 november 2012

Intim magi...

Blev för några dagar sedan tillfrågad av min kära vän Agneta om jag ville följa med henne och hennes väninna på konsert på Hälsa utan gränser i Stockholm med Dan Reed ikväll, men hade lite svårt att bestämma mig då jag eventuellt hade lite annat på gång. 
Det är tur att jag inte var sämre än att jag kunde ändra mig, så hux flux igår kväll hade jag bokat biljett och betalat. Något som jag verkligen inte ångrar en sekund!
Det var en magisk kväll! 
Tänk Er att sitta i ett rum, storleksmässigt som två normalstora vardagsrum, 2 m framför mr Reed, som kom in i strumplästen och körde en 2 tim lång konsert med endast sin röst och en akustisk gitarr. Emellan låtarna delade han med sig av sitt rika liv och sina djupaste tankar som lett honom dit han är idag! 
Ödmjukhet är det enda jag kan säga!

Att jag tidigare under dagen bakat saffransbullar och lussekatter, träffat den yngste älsklingen och att vi sedan avslutade kvällen på en tapasbar med mängder av goda tapas och några glas rött gjorde inte dagen sämre.

23 november 2012

Jag tror jag är kär...

Hade tidigare i veckan bestämt mig för att på torsdag kväll gå och se filmen "En oväntad vänskap" tillsammans med ex-särbon eftersom jag så länge velat se den och det ännu inte blivit av. Efter att ha gått ut på nätet och kollat platsantalet insåg jag att nog måste åka ner till bion för att få biljetter, om det ens skulle finnas kvar, vilket det naturligtvis inte gjorde!
Nåja, jag gjorde det bästa av situationen och åkte till Hemmakväll istället och hyrde tre filmer. En fransk, "Nathalie", med Audrey Tatou. En svensk, "Simon och ekarna". Och en amerikansk, "On the road", baserad på Jack Kerouacs självbiografi. Nu var det bara att välja, så för kvällen blev det "On the road"... en något rörig men snyggt filmad road trip mellan vänner i en tid fylld av droger, musik och sex.

Eftersom jag varit så inställd på att se "En oväntad vänskap" bestämde jag mig för att se filmen ensam efter jobbet idag och det var definitivt inget jag ångrade! Jag skrattade, njöt och var fullständigt uppslukad av huvudpersonerna och berättelsen. Jag tror banne mig att jag blev kär i Driss, en av karaktärerna, hans underbara humor och smittande leende!
Oj, vad jag kommer att leva länge på den filmen!
Se den, om Ni inte redan har gjort det!

21 november 2012

Dagens höjdpunkt..



En sån härlig dag!!
Efter fyra timmars jobb och jag skulle fara hemåt kom jag på den genialiska tanken att om jag promererar från Lilla Essingen till Tekniska högskolan så har jag min dagspromenad avklarad och kan ta det lugnt när jag kommer hem, precis det som är meningen med att inte jobba hela dagar. Sagt och gjort! Vädret var skönt och kängorna hade jag på mig. Hade det varit högklackat hade jag inte ens kommit på tanken att gå så långt. 
Det var en skön promenad och jag kände mig så nöjd när jag satte mig på bussen.
Väl hemma drack jag en stor mugg te, surfade lite på nätet och tog sedan en tupplur på ungefär en halvtimme, innan det var dags att bege sig till kvällens yoga.
Ett yinyogapass som blev dagens höjdpunkt! Jag kände en stor tacksamhet över att jag har en kropp som kan njuta trots värk emellanåt. Ikväll kommer jag nog att somna ovaggad!

20 november 2012

Förväntningar...


Det bästa med att inte förvänta sig något i livet är att det kan bli hur bra som helst!

Den här dagen för 31 år sedan hade jag ingen aning om vad jag hade framför mig, 20 år gammal och nybliven mamma! 
Hade någon frågat mig ett år tidigare vad jag skulle göra när jag var 20, så hade ju inte svaret blivit att jag skulle vara gift och ha en liten nyfödd dotter. Nej, jag skulle nog ha fortsatt mina musikstudier och blivit den fiollärare jag tänkt mig att bli då. Ibland undrar jag hur livet hade sett ut ifall det hade blivit så istället...
 Det är väl tur att vi inte vet vad livet har att erbjuda både vad gäller glädje och sorg, ibland oroar man sig tillräckligt ändå och glad ska man vara jämt tycker jag!
Det var en lycklig tid att vara nybliven mamma. Varken jag eller käre ex-maken hade föreställt oss hur det skulle vara så allt blev så enkelt. Vi använde vår kärlek och vårt sunda förnuft och fick en harmonisk och charmig liten tjej med glimten i ögat och en liten räv bakom örat. Jag blir så nostalgisk när jag tänker tillbaka och önskar ibland att jag skulle kunna vrida tillbaka klockan bara en liten stund för att få känna de där små armarna runt halsen och få höra den späda lilla rösten ropa på mamma och som 3-åring svänga med sitt långa hår, sjunga Diggi-Lo Diggi-Ley och sätta alla rörelser på pricken. 

Dagar som denna väcker underbara minnen och som alltid när det gäller mina barn och barnbarn så blir jag alldeles uppslukad av dessa. Ingen kan ju missta sig på att de är mitt allt.

Idag fyller hon 31 år!
Den vackraste, klokaste, roligaste, tokigaste, mest omtänksamma dotter man kan ha!
Det enda som känns lite märkligt är att jag fortfarande känner mig som 27 år själv!!

19 november 2012

Energins återkomst...

Nu har tiden gått så där rasande fort igen och jag undrar vart de tre föregående veckorna tog vägen...
Började jobba halvtid idag och ska göra det i två veckor innan jag går tillbaka i ordinarie arbetstid. 
Jag har tagit långa promenader, gjort ryggövningar, yogat, gått och lagt mig när jag velat och sovit tills jag vaknat. 
Har plöjt en hög med franska och italienska filmer, gråtit till "Mistrals dotter" och "Doktor Zjivago" och stickat på en spetssjal.
Kort och gott börjar energin komma tillbaka och det känns riktigt bra att jag fått möjligheten att lyssna till kroppen och ge den tid till återhämtning.
Barnbarnen har också förgyllt min tillvaro under stundom och det är en fantastisk rikedom att få ha dem så nära mig. 


Önskar alla en fortsatt härlig vecka!

4 november 2012

Andraplats!

I torsdags blev det avgjort, jag kom på en god andraplats i Tavlograms fototävling och blev jätteglad!!
Motiveringen löd: 
"Tvåa kom Pia Hofström med "Uppenbarelse" och trea Linda Richard Hyra Gotland med sin "Härlig höst på strandpromenaden i Visby". Båda hade i princip lika många röster men Pias bild hade det lilla extra med sitt lyckade "gudomliga" ljus och en bättre komposition. Båda vinner en värdecheck på 20% till ett Tavlogram och erbjuds möjligheten att sälja bilden som Tavlogram i vårt bildgalleri."

En fin motivering att vara stolt över! Fick lite blodad tand och tänker självklart pröva lyckan flera gånger.

Allhelgonadagens kväll bjöd jag barndomsvännerna på middag och det kändes härligt att få använda mitt nu äntligen fixade kök igen. Tänk så jag saknat att laga mat och baka under de tre månader jag varit utan!
För övrigt har jag tagit det lugnt... kroppen signalerar ordentligt med värk just nu och jag försöker lyssna inåt. 
Idag har dimman legat som ett tjockt täcke och skymt både himmel och jord så soffan har varit min viloplats större delen av dagen, förutom när jag tog mig ut till mamsen och papsen för en god middag och stannade till hos ex-särbon för att mysa till en film på kvällskvisten.
Imorgon är en ny dag!