31 december 2012

Nyårstankar...

Varför frångå min årliga tradition under årets sista dygn med tillbakablickar på året som gått...
Det ger både perspektiv och nya infallsvinklar på allt som hänt under året och jag är övertygad om att det finns en mening med allt, även om det är svårt att se framförallt när tillvaron sätts på prov.
För ett år sedan tog jag steget från en långvarig trygghet i arbetslivet och såg med tillförsikt och glädje fram emot det nya, något som tyvärr inte alls blev som jag förväntat mig. Fram till sommaren rullade livet på och jag kände mig så positiv och levnadsglad som jag brukar, men sedan kom tråkigheterna slag i slag.

Det sista halvåret har varit tungt och jag har emellanåt tappat lite av gnistan som brukar finnas där, vilket också är en anledning till att jag inte orkat skriva så mycket här som jag önskat och brukar.
Självförtroendet har urholkats, kroppen har reagerat med en värk som inte funnits på många år och jag har varit riktigt orolig för det. Det glimrar till ibland, men den äkta glädjen har stundvis varit svår att uppbåda. Är som alltid så oerhört tacksam över mina barn, barnbarn och mina underbara vänner som finns där och ger mig perspektiv och stöd när det är lite motigt.
Juldagen hade jag glädjen att ha alla mina barn med respektive hos mig och naturligtvis även barnbarnen.
Den största lyckan i år var att se min yngste son hämta sig efter en hjärnblödning, åsamkad av ett slag av en okänd gärningsman utanför en krog i somras. Det var tungt att se min annars så sprudlande son som en skugga av sitt tidigare jag, men en enorm glädje att se hans återhämtning till den han är ämnad att vara. Återigen hade han sin skyddsängel med sig! Att han också träffat en härlig tjej som flyttat in hos honom och de skaffat sig en liten valp värmer mitt modershjärta otroligt mycket!

Var traditionsenligt i Spanien i somras och det är alltid så underbart att få träffa mina nära och kära där nere. Min älskade bror fick en liten flicka för några veckor sedan, så till sommaren får jag njuta babyjoller igen. 

Jag har fått nya vänner som tillfört mitt liv andra dimensioner och ser fram emot många nya spännande möten under kommande år.

Tror att 2013 kommer att bli ett förändringens år och att glädjen hittar tillbaka ordentligt!

"Tidens vingslag svävar genom vintrig sky,
klockor ska ringa när nattens mörker fly.

Minuter falla en och en genom tiden,
snart är årets sista dag förliden.

Frostiga kinder med hjärtats dagg blir strödd,
när bland silvermoln en gyllene dag blir född."
Wildrosen på Poeter.se

Ta vara på varje stund, var rädda om varandra, skratta mycket och lev med alla sinnen!
Ett kärleksfullt Gott Nytt År till Er alla!

2 kommentarer :

Photo by Maria sa...

Livet går upp och ner och så verkar ditt 2012 ha varit.. Hoppas att 2013 blir ett bättre år med nästintill bara glädjeämnen..

Ja synd att vi inte bor på nära håll, lika verkar vi ju faktiskt vara i mycket..

Kram Mia

Photo by Maria sa...

Glömde ju önska Gott Nytt så det hoppar jag in och gör nu...

Gott Nytt År!!!

Kram