3 juni 2011

Att fylla dagarna med liv...

Dagarna går och veckorna rinner iväg... aldrig har väl livet gått så oerhört fort som det gör nu! Och helt utan ansträngning!
Jag vill inte fylla livet med dagar utan mening, utan dagarna med liv. Ett liv att minnas idag, imorgon och om många år. 
Visst finns det mycket vi gör utan gammal vana och sådant som hör vardagligheterna till, men jag försöker göra det med glädje, även om det naturligtvis inte alltid fungerar. 
Det där med njutning i livet är egentligen det lättaste, det är bara att öppna alla sina sinnnen och ta in så mycket det bara går och ge utav sig själv.


Är inne i en period av ömsom vin, ömsom vatten... då vår-rastlösheten drabbar mig med jämna mellanrum, men så är jag funtad och har lärt mig att leva med det även om jag måste tillstå att det kan vara lite jobbigt ibland! Då ringer jag barnen, vännerna, ex-särbon, åker och pussar på barnbarnen eller tar en tur ut med bilen och stillar orossjälen. 
Så vem är väl jag att ge de goda råden... men det jag har med mig är livserfarenheten och vetskapen att vissa saker är oföränderliga och andra med lite arbete går att förändra.

Idag tar jag tåget till Skåne för att hälsa på äldste sonen med fästmö. De har nyligen flyttat till en större lägenhet, så nu kan jag bo hos dem utan att behöva trängas. Ska bli härligt med lite miljöombyte och att få njuta deras fina sällskap.

1 kommentar :

Nattmia sa...

Att fylla på med liv som man njuter av måste man ibland, och det är precis det du gör nu nere i Skåne :-)

Ha det så himla mysigt..

Kram Mia