24 maj 2012

Släpp loss alla sinnen...

Om jag skulle räkna alla stunder på en dag som jag kommer på mig själv med att sitta och småle åt saker som händer eller jag tänker på, skulle det bli ganska många. Lite småknäppt kanske, men det är så enkelt att jag faktiskt stannar upp och njuter av livet flera gånger om dagen! :)
Livet är en evig villervalla av upp- och nedgångar... vissa dagar ÄR inte speciellt roliga och andra desto behagligare, men jag törs faktiskt säga att jag hittar någonting varje dag värt att glädjas åt. 

Det kan låta klyschigt, men lyckan kommer faktiskt inifrån oss själva och ger man sig fanken på att inte dimpa allt för långt ner mellan varven så är det inte så svårt! En kort stund av "tycka-synd-om-sig" är ok, men sen får man se till att gå ut och "lukta på blommorna igen"!


Så släpp loss, öppna upp alla sinnen, känn alla dofter, smaker och synupplevelser. Smek någon på kinden utan anledning. Lyssna på fåglarna, humlornas surrande, vattnets kluckande eller andra ljud som får Dig att må bra.
Har märkt att om jag iakttar omgivningen med öppna sinnen så ändras också min egen självbild och det jobbar jag ständigt på, eftersom jag inte alltid är så nådig mot mig själv!
I sommar ska jag nog vara lite mera wild and crazy... vem vet vad som väntar?!

1 kommentar :

Sfinxen46 sa...

Försöker att tänka positivt åtminstone:)Har mina speciella affirmationer. Skulle nog vilja vara lite som du men... Inte är det alla dar det fungerar men för det mesta. Ja fram för lite mer Krazy liv och leverne:) Kram