20 november 2012

Förväntningar...


Det bästa med att inte förvänta sig något i livet är att det kan bli hur bra som helst!

Den här dagen för 31 år sedan hade jag ingen aning om vad jag hade framför mig, 20 år gammal och nybliven mamma! 
Hade någon frågat mig ett år tidigare vad jag skulle göra när jag var 20, så hade ju inte svaret blivit att jag skulle vara gift och ha en liten nyfödd dotter. Nej, jag skulle nog ha fortsatt mina musikstudier och blivit den fiollärare jag tänkt mig att bli då. Ibland undrar jag hur livet hade sett ut ifall det hade blivit så istället...
 Det är väl tur att vi inte vet vad livet har att erbjuda både vad gäller glädje och sorg, ibland oroar man sig tillräckligt ändå och glad ska man vara jämt tycker jag!
Det var en lycklig tid att vara nybliven mamma. Varken jag eller käre ex-maken hade föreställt oss hur det skulle vara så allt blev så enkelt. Vi använde vår kärlek och vårt sunda förnuft och fick en harmonisk och charmig liten tjej med glimten i ögat och en liten räv bakom örat. Jag blir så nostalgisk när jag tänker tillbaka och önskar ibland att jag skulle kunna vrida tillbaka klockan bara en liten stund för att få känna de där små armarna runt halsen och få höra den späda lilla rösten ropa på mamma och som 3-åring svänga med sitt långa hår, sjunga Diggi-Lo Diggi-Ley och sätta alla rörelser på pricken. 

Dagar som denna väcker underbara minnen och som alltid när det gäller mina barn och barnbarn så blir jag alldeles uppslukad av dessa. Ingen kan ju missta sig på att de är mitt allt.

Idag fyller hon 31 år!
Den vackraste, klokaste, roligaste, tokigaste, mest omtänksamma dotter man kan ha!
Det enda som känns lite märkligt är att jag fortfarande känner mig som 27 år själv!!

1 kommentar :

Anna sa...

Va fint skrivet till en fin dotter!
Grattis till henne!

Klart inte vi blir äldre de är ju våra barn som kommer ifatt bara :)

Kram