1 februari 2015

Jag har roligt jag!

Så har den långa tunga och mörka januarimånaden övergått i februari. Dagarna börjar bli något ljusare både på morgnarna och tidigare på eftermiddagarna. Jag har till och med hört fågelkvitter förra veckan, även om det förvisso inte är något att dra några höga växlar på eftersom vi fortfarande är inne i en vintermånad.


Mitt livshjul rullar på precis som det ska. En fråga som jag ofta får när jag pratar med någon av mina vänner är, "Har Du gjort något kul på sista tiden?" "Njae, inte direkt", blir svaret för det mesta. Häromdagen när jag och en av mina vänner satt på ett café i vår lilla stad, tittade på folk som kom och gick och fördrev några timmar med samtal om livet, kom vi just in på detta. Vad är det man menar med den frågan egentligen? Givetvis är det helgerna vi syftar på, om man varit på någon fest, varit ute och tagit en öl eller glas vin med några vänner, bio etc..., men det är ju egentligen att ha roligt i vardagen och finna en ro och harmoni i det som är det viktigaste och kära vänner träffar jag ofta ändå på enkla och otvungna sätt under helgerna om jag inte helt enkelt väljer att vara själv för att jag känner för det. Så hädanefter ska jag svara att jag har roligt hela tiden!

Förbereder för kommande vernissage som börjar närma sig. Fjärilarna i magen börjar ge sig tillkänna och det känns oerhört spännande. Har också blivit tillfrågad om jag vill hänga mina tavlor för beskådan på ett annat ställe efter detta, men jag vet ännu inte när i så fall, så jag kommer att återkomma om det. 

Mina "mediefria" kvällar börjar få fäste i vardagen och det känns oerhört befriande och skönt. Dessa kvällar mediterar jag länge, affirmerar och skriver. Läser, stickar och ibland tänder jag många ljus och sitter bara och  lyssnar på tystnaden. Det kallar jag stilla ro och nära. 

Träningen rullar på och det känns inte som ett måste längre, utan något jag tycker är skönt att göra, så även den har jag snart gjort till en trevlig vana. Idag var jag på ett pass kundaliniyoga, något som jag gick på för flera år sedan för en fantastiskt duktig yogalärare som sedan flyttade härifrån för att starta Yogakloster utanför Borås tillsammans med sin man. Två helger i februari ska hon vara här och gästspela på Studio Karma och jag har anmält mig. Det är den skönaste yogaform jag vet och känslan i kroppen och själen efteråt går inte att beskriva, det är något jag varmt kan rekommendera. 

Avslutade denna helg med ett besök på Ikea med min älskade dotter och den yngste lille spjuvern och när vi kom hem bjöd käre svärsonen på en fantastiskt god söndagsmiddag. 
Jag är så lyckligt lottad!

2 kommentarer :

Maria Björkman sa...

Spännande - mediefria kvällar! Hur ofta?

Pia sa...

Hittills en kväll i veckan utan sociala medier, helst också utan TV och dator, men en avkopplande film på TV till stickningen tycker jag är ok ändå. Kolla tidigare blogginlägg "Vanans makt" från 12/1. :)