9 oktober 2011

Konvalescens..

Nu är den gjord, 
hallux valgusoperationen av första foten! 
Efter att ha blivit ordentligt uppskrämd av personer som tyckt att det var det värsta de varit med om eller coolt lugnad av andra som inte tyckte att smärtan var så farlig efteråt, bestämde jag mig för att ställa in mig på det förstnämnda men hoppas på det sistnämnda, och det jag hoppades på införlivades till min stora glädje!
Efter ett underbart omhändertagande på Norrtälje sjukhus av alla inblandade personer kände jag mig trygg och kunde åka hem framåt eftermiddagen på operationsdagen i torsdags. 
Ex-särbon hämtade mig och pysslade om mig tills den yngste älsklingen kom efter jobbet för att sova hos sin lilla mamma. Han lagade mat, handlade och fanns här. Dagen efter kom min goa vän Anki och fixade en god viktväktarlunch åt oss, för att bli avlöst av nästa goa vän, grannen Annika, som också genomgått en operation och nu är konvalescent samtidigt som mig. Jag har fått blommor och blivit ompysslad av kärleksfulla vänner, sonen kom och stannade en natt till och jag njöt av att ha honom hos mig.


Nu har det gått några dagar och det är första dagen jag inte tagit några värktabletter sedan tidigt i morse, jag kan stödja på hälen och känner mig ganska alert, om än något handikappad med en gipsad fot som mestadels behöver hållas i högläge. 
Jag har en känsla av att jag kommer att bli ordentligt uttråkad av att inte kunna gå ut ordentligt, men jag har laddat med en ordentlig trave filmer, har massor med olästa böcker i bokhyllan och tack och lov har jag  många underbara människor omkring mig som kommer och förgyller mina dagar!

4 kommentarer :

Nattmia sa...

Skönt att op'n gick bra och ännu härligare att du har så fina vänner och son..

Krya nu på dig så du snart kan gå ut..

Kram Mia

Caja: sa...

Vad skönt med fina vänner och sonen...ta det lugnt och var rädd om dig, kryakramen/caja

Pia sa...

Tack ska Ni ha Mia och Caja!
Här tas det lugnt så att det nästan blir tråkigt!
Kram på Er! :)

delfinolins hälsoblogg sa...

Dagarna blir ju vad vi gör dom till, även då vi är konvalicenta :)
Skönt att du är så pass pigg o att du har så många vänner ikring dig som ger dig omtanke o bästa energierna :)
Krya på dig och ha det bara bäst
Önskar jag från Viken
:D