17 februari 2012

Nya ögon...

Oj, så mycket omtumlande tankar som dykt upp i mitt huvud den senaste tiden. Lite ångestladdat måste jag erkänna att det känns att byta jobb efter 12 år på samma arbetsplats och hela mitt yrkesverksamma liv inom Stockholms läns landsting. De finns de som tror att jag kommer att vara tillbaka efter några månaders tjänstledighet och andra som tycker att jag är väldigt modig som "kastar mig ut" på den privata arbetsmarknaden. Som tur är så tycker majoriteten det sistnämnda!
Jag är oerhört tacksam för att jag fick tjänstledigt under min provtjänstgöring och det är en trygghet att veta att jag kan komma tillbaka om jag av någon outgrundlig anledning inte skulle trivas eller arbetsgivaren inte skulle tycka att det fungerar, men min magkänsla säger mig att jag kommer att trivas ypperligt! 
Jag har på sista tiden sett min nuvarande arbetsplats med helt andra ögon, och jag kan lugnt säga att det inte är med blida.
Det är helt enkelt dags att gå vidare och det är bara en och en halv vecka kvar!
Märker också hur jag börjar öppna ögonen för andra drömmar som funnits i mina tankar och ser möjligheter öppna sig om jag bara skulle våga vara lite wild and crazy. 
Såg ett underbart litet hus i engelsk stil (se ovan) utanför Landskrona och blev blixtförälskad!
I tanken bor jag redan där... men de ekonomiska förutsättningarna finns inte just nu.
I sinom tid vet jag att allt kommer att ramla på plats!
Vilda fåglar upplever mer än tama... som en vän skrev till mig på facebook! 

2 kommentarer :

Anna sa...

Modigt av dig!
Jag beundrar verkligen dom som vågar bryta upp oc göra något annat.
Skulle gärna flytta utomlands om pengarna fanns.
Kram Anna

Ps: fint hus

Pia sa...

Tack Anna!
Visst vore det mysigt att göra det man önskar, tyvärr är det ju ofta pengarna det stupar på! Vi fortsätter att drömma och en vacker dag så kanske det sker!
Kram till Dig!