5 januari 2012

Man ska inte kasta sten i glashus...

Efter gårdagens energiöverskott, då jag for som ett skållat troll mellan lägenheten och tvättstugan, städade bort julen, tvättade, bytte lakan och gardiner... har jag idag istället inte gjort ett skapandes dugg! 
Vaknade med huvudvärk som inte ville ge med sig förrän jag tagit några värktabletter och legat en stund på spikmattan. Kröp upp i soffan, lyssnade på musik och tog det lugnt tills mamsen och papsen kom på fika.
Lite senare på eftermiddagen än planerat, följde jag sedan med älskade dottern till Ikea som sällskapsdam när hon skulle handla lite nya möbler till sina tre små musketörers rum.
Lika som bär, fyllda av ideér strosade vi runt och fick ännu mera ideér om vad vi skulle vilja eller hur vi skulle kunna göra hemma. Den stora skillnaden mellan oss är dock att jag inte känner någon som är så oerhört strukturerad som min dotter, hon skriver listor på allt hon ska göra eller handla. Det gör det visserligen väldigt enkelt speciellt när man är på Ikea, eftersom hon visste precis vad hon skulle ha och var hon skulle hämta det. Hon for runt som ett riktigt energiknippe och  jag blev trött bara av att titta på henne. Stark som en oxe och bestämd som få så hade hon till slut fått ihop det vi åkte dit för precis till stängningsdags. Själv höll jag hårt i plånboken och köpte endast 6 cocktailglas och lite nya ljus, vilket jag kände mig väldigt nöjd med.

 Sen var det ju inte bara att lägga in det i bilen, även där skulle allt organiseras på optimalt sätt. Kan minnas en tid då även jag hade ett uns av det organisatoriska förmågan, nu är det inte så noga. Det räcker med att den används på jobbet.
Innan vi kom iväg hemåt stod vi ensamma på parkeringen, snön föll, lamporna släcktes och jag kände mig helt utmattad. Jag tittade på mitt älskade energiknippe till dotter och tänkte att om jag hade hälften av hennes energi så skulle jag se ut som en räka och inte behöva gå på Viktväktarna... men å andra sidan så måste hon ju brås på någon, så jag kanske inte ska kasta sten i glashus!!
Sen så är jag ju 20 år äldre också! ;)
Och gissa om jag är stolt och beundrar henne!!

6 kommentarer :

delfinolins hälsoblogg sa...

Ooppsss . . . från nytändning o vila till totalt maratonlopp, hm.
Och du undrar var tröttheten och huvudvärken kom i från :)
Eller så vet du, tror det jag :)
Spikmattan är väl bra - men värktabletterna - huva, minska minska ner . . .
Kraftgivande kraamis på dig med lugn o harmoni :)
:D

Livet och vardagen sa...

visst är det härligt att umgås med sina vuxna barn! kram

Evas Värld sa...

Leve olikheterna :) Själv skriver jag ordentliga listor, glömmer dem hemma och går på spontana infall när det gäller t ex Ikea. Låter som en härlig mor-dotter-dag

Monika Häägg sa...

Oj, vilken energi. Jag blir nästan trött av att bara läsa om det. förstår att du hängde med som en vante i den vinden!:)

Anne sa...

Hej Pia!! Tittar in hos dig igen! Det var ett tag sedan. Jag har förlorat mig i IVF bloggarnas värld och uppslukad av hur sjutton det ska gå till att få ett barn. Härligt att läsa om dig och din dotters dag på IKEA!! kramar till dig

Pia sa...

Tack för rara kommentarer!
Var med den yngste sonen på Ikea häromdagen och då var det jag som for runt som ett skållat troll! :)

Kramar till Er alla, men en speciell kram till Dig Anne!