10 januari 2012

Tankar och tungsinne...

Är inne i en period av vankelmod och mycket tankar som snurrar i huvudet samtidigt som jag gör mitt bästa för att leva efter mitt motto att njuta av nuet... visst, det låter motsägelsefullt, men ibland får man vara sån!
Funderingar kring om jag gör rätt som byter jobb med sämre anställningsvillkor, längre resor och mindre flexibilitet.. samtidigt som jag verkligen vill detta och min magkänsla säger mig att jag gör helt rätt!
Ibland känns det som tankarna gör att jag hamnar i moment 22 och det är ju för väl att det inte är ett konstant tillstånd. Kanske är det månens påverkan... eller det finska tungsinnet som drabbat mig för en kort stund.Lyssnar också mycket på finsk musik, texter och längtar till Finland samtidigt som jag undrar hur jag, som har bott i Sverige sedan 2 års ålder kan ha så starka känslomässiga band till ett land där jag knappt bott. Fast å andra sidan så tillbringade jag mycket tid på stugan hos min mormor och morfar som barn och senare i tonåren också hos min far och på hans stuga, en tradition som jag förde med mig till mina barn som älskade "ukkis" stuga i Finland och fortfarande "sörjer" att han sålde den när han flyttade till Spanien.

Till och med Viktväktarna har gått åt pipsvängen just nu för att jag inte kan fokusera ordentligt, men där kommer jag att komma igen veckan som kommer nu! Allt blir mycket enklare när det inte är en massa  helger utan livet återgår till normalläge igen! Så får det bli!

5 kommentarer :

Jajas Änglar sa...

Hej där. Ibland kan man ju undra, hittade dig via en annan blogg som jag läste, kollade in hennes favoriter som hon följde och det var MÅNGA. Men mitt öga fastnade på din RUBRIK, ohh de är precis vad jag VILL HA JUST NU. Så jag klickar på dig och börjar läsa.. helt otroligt. Jag är också från Finland och kom till sverige när jag var 2 år. Är också inne i en period där jag kan mitt i allt fälla tårar när jag hör finsk musik eller någon som pratar finska. TÄNK att jag hamnade på din blogg. Klockan är mycket så jag hinner inte läsa så mycket men jag LOVAR att jag kommer läsa om dig och ditt liv. DU är en jättefin blogg, jag bloggar också , 2 st. Jajas änglar och Att skapa är terapi. Titta in hos mig om du får en stund över. Va rädd om dig. DU,, följ magkänslan den leder alltid till något positivt till slut,,de tror jag på. KRAM

Livet och vardagen sa...

Som tur är tankar just bara tankar och inte verkligheten! Bara något vi själva skapar och det kan kännas bra ibland att veta. För då kan man försöka tänka andra tankar. Det kommer att ordna sig med viktväktarna också, jag känner igen problemet;-) ,kram

anette sa...

Vissa dagar "hopar" sig tankarna och du står inför förändring också så det är nog inte så konstigt att du har en "sådan" dag.
Tror att allt känns mycket lättare redan i dag.
Ha en fin kväll
kram

Maria Björkman sa...

Man ska alltid lita till magkänslan, Pia. Alltid!

Pia sa...

Tack ska Ni ha!
Precis som Du skrev Nettan, så kändes det bättre redan igår.
Och visst ska man lita på magkänslan, det vet jag ju också... sen kan man vela hur mycket som helst, men det är den som gäller i slutänden.

Kram på Er alla!