22 september 2012

Nu struntar jag i alla andra...

Jag funderar, reflekterar och filosoferar rätt mycket i normala fall, men upptäcker att när jag är hemma så som jag varit den senaste veckan med min onda rygg, så har det blivit ännu mera av den varan på gott och ont. 
 Brukar ju ofta få höra att jag tänker och känner för mycket, vilket jag tycker både är en styrka och en svaghet. Helt klart beroende på situation förstås. Har läst mycket om HSP - Highly Sensitive Persons och funnit att så oerhört mycket stämmer på mig, men gränsen är hårfin.
Jämför mig alldeles för ofta med andra och tycker att jag inte duger. 
Om jag brinner för något och tycker att jag gör något bra så kommer alltid tankarna att andra gör det bättre och så backar jag.
Precis som nu när jag sitter och skriver, så tänker jag att vem sjutton är intresserad av att läsa detta...
Med mitt sunda förnuft vet jag att det inte är så, men det är så oerhört lätt att trilla in i de tankarna speciellt när tillvaron sätts i gungning av yttre händelser som det gjort för mig på sista tiden.
Så med den insikten har jag nu bestämt mig för att sluta jämföra mig med andra. Jag fortsätter att fotografera, blogga och tänker ta hand om mig själv på bästa sätt så att jag hittar MIN balans. Att jag är känslig och reflekterande ser jag för det mesta som en tillgång, det gör livet nyanserat.
Alla kan inte älska alla, men det är bra nog viktigt att man älskar sig själv och det är ju inte alltid det allra lättaste!

2 kommentarer :

anette sa...

Hoppas att du mår bättre i kropp och själ denna vecka min vän.
Har precis som du studerat HSP.
Jag själv är en känslig själ som saknar filter , allt far in i mitt huvud, från/genom alla mina sinnen.
Sen ska det bearbetas och analyseras.(som är både tidskrävande och spänningsrelaterat)
Det stämmer även det du skriver att det är hårfint... Ibland är jag övertygad att jag är en HSP:are och tycker i samma andetag att det är ok. För det viktigaste är att gilla sig själv för den man är och acceptera det man inte kan förändra hos sig själv. För varför förända en sådan känslig och härlig egenskap. Fast den tar lite kraft av en ibland, men det är mer en tillgång en ett hinder tror jag.

Hoppas över hela mitt hjärta att du inte jämför dig med andra, för det är inte hälsosamt utan tar en massa positiv energi av dig.
Det är inte bra alls om man är en känslig natur.
Du är så himla duktig, hatten av för dig Pia.
Varmaste kramen från mig

Pia sa...

Tack goa Nettan!
Tror att vi är ganska lika Du och jag, och precis som Du skriver så är det mera än tillgång än ett hinder att vara lyhörd och känslig.
Stora kramen till Dig!