27 augusti 2009

Glasögonvånda och andra världsliga ting...

Jahapp... så är det då dags att byta glasögon igen!!
För vilken gång i ordningen vet jag inte... har ett antal i en låda sedan jag för första gången fick glasögon vid 20 års ålder. Till en början var det "vanliga" glasögon eftersom jag är översynt och har ett brytningsfel... upptäckte att noterna inte ville göra som jag ville när jag satt i en orkester och det var ju lite dumt!! Var dessutom gravid och enligt optikern som undersökte mig då så påverkas tydligen synen av graviditeten.... något som ingen nämnt tidigare. Tilläggas bör att även dottern fick skaffa glasögon efter en utav sina graviditeter.

Nåja.. det gick väl an så länge det bara var läsglasögon, när jag fyllt 38 var det dags för mina första progressiva glasögon och efter det så känns det som det bara gått utför...
Kunde åtminstone fram tills för något år sedan sminka mig framför en vanlig spegel, vilket idag nästan är omöjligt! För att inte tala om vilket bläckfisk man borde vara för att kunna läsa en text utan brillor.... och priset sedan då!!! Surt sa räven!

Nu återstår alltså det delikata problemet att välja glasögonbågar, vilket sannerligen inte är lätt! Jag är oerhört kinkig med vilka bågar jag väljer vilket gör det extremt svårt... det finns inte många som faller mig på läppen.

Ett annat världsligt, men dock trevligt, ting denna vecka är att jag lyckats gå ner 1,5 kg i vikt!
Fullständigt godisförbud... måttliga måltider med mellanmål... samt promenader har åstadkommit detta till min stora glädje. Nu är det bara att fortsätta i samma hjulspår! Inte blir det lätt... sockerråtta som jag är, men skam den som ger sig!

Hoppas alla får en härlig fredag... bästa dagen på hela veckan! Själv är jag datajour hela helgen så det får bli hemsysslor och kortare promenader... alltså inga längre utflykter.

3 kommentarer :

Nattmia sa...

Snygga bågar alla tre, förstår att det är svårt att välja..
Jag har en latent sjukdom i mitt högeröga och efter var gång den ploppat upp så får jag ett ärr i ögat som gör att jag ser sämre och sämre.. Nu har jag bara 10% syn i det ögat och det hjälper inte med glasögon :-(

Duktiga du som lyckats gå ner 1,5 kg.. Grattis.. Önskar jag kunde hålla mig ifrån snasket..

Ha nu en bra fredag..

Kram
Mia

Annika sa...

Alltså, jag ser ingen skillnad på bågarna trots att jag har glasögonen på! :)
Min glasögonhistoria påminner lite om din även om glasögon har följt mig hela livet. Numera klarar jag mig nästan inte utan och sminkar mig på känn. Har också kommit till stadiet då endast progressiva glas duger. Dock orkar jag inte byta bågar längre utan håller mig till en båglösvariant istället.
Trevlig helg - fredag är bäst!

Sissel sa...

fina glasögon fast jag håller med annika, jag ser ingen större skillnad. jo, ett par har grön dekor. tycker i alla fall att du passar i dem! ha en toppen lördag! kram från mig som ska ut och måla staket (fy vad tråkigt!!!)