18 oktober 2009

En parentes i tillvaron...

Denna dag är en av de, tack och lov, få dagar i livet som jag inte räknar så mycket med. Efter en fantastiskt rolig utekväll med härliga tjejer, mycket skratt, röjig rock och dans, dans, dans, så har jag onekligen varit ordentligt seg. Dansade lite för nära högtalarna, så när jag promenerade hemåt i natten märkte jag att jag hade tappat hörseln rejält. Det susar och småpiper och känns som om någon hade stoppat bomull i öronen på mig och lite orolig är jag nog allt. När jag berättade för särbon så skrattade han och sade, visserligen med kärlek, att en snart 50-årig kvinna borde veta bättre. Men han tröstade mig med att han, när han varit på rockkonsert på 70-talet och råkat ut för samma sak, fick tillbaka hörseln efter ca 5 dgr. Nu hoppas jag att det går lite fortfare än så, för det är rätt obehagligt faktiskt.


Dagen har mestadels tillbringats på soffan, men en lite kortare promenad fick vi till också, särbon och jag.

Annars har helgen varit så där härlig som helger ska vara. Fredag kväll hade jag en go liten 5-åring hos mig, som ville sova hos sin mormor. Det blev myskväll med film, sagor och sånger och en varm lite kropp i min säng. Riktigt genomgosigt!

Lite senare på lördagen åkte särbon och jag på loppis och jag hittade en jättefin glasvas, kruka eller vad man nu ska kalla det, som jag gjorde en ljuslykta av. Efter ommöbleringen i vardagsrummet så blev det lite mörkt eftersom lamporna ovanför soffan inte fyllde någon funktion på fel sida av rummet och därför togs ner. Jag hittade därför en jättefin golvlampa på Ellos som jag beställde, den var till och med nedsatt till halva priset. Lampskärmen hade jag sett på Mio helgen innan, så den var jag och inhandlade till lampfoten eftersom den befintliga inte var så rolig. Alltså fick jag en helt ny jättefin lampa till ett mycket förmånligt pris eftersom även lampskärmen var nedsatt.


Och som sagt, lördagkvällen gick inte av för hackor den heller!

6 kommentarer :

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Pia, Det låter som en underbar helg! Så fint du tar till dig höstfärgerna i ditt hem och skapar värme. Kram!

Tina sa...

Hej vännen!!
Va härligt med en utekväll med tjejerna!! Hoppas din hörsel är tillbax nu! Sånt är otäckt. Har själv drabbats av det förr i världen.. när jag va ung =).
Ha en fin Måndag! Kram Tina

Annika Estassy sa...

Vad härligt med en danslördag!
Lampskärmen är jätte fin, ska nog ta mig en sväng till MIO snart...

Maria Björkman sa...

Visst var det Mannish Boys? Jag hade velat vara med...!

Photo by Maria sa...

Vilken härlig helg du har haft..Hoppas dina öron slutat pipa och att du hör ordentligt igen..

Kram
Mia

Pia sa...

Maria, visst var det Mannish Boys, och det var ett härligt röj! Riktig nostalgikick!
Och öronen piper och susar fortfarande... :(