12 september 2010

Alla dessa val...

Så här i valrörelsens tider kan jag inte låta bli att tänka på hur viktiga våra val egentligen är för vår framtid och vårt liv... fast även om man gör ett felaktigt val vid ett tillfälle så betyder det inte att man inte kan ändra sig längre fram och rätta till sitt fel och det känns ganska betryggande.

Törs knappt tala om att jag faktiskt aldrig har röstat, mer än på 70-talet då vi skulle rösta för eller emot kärnkraften. Som finsk medborgare får jag inte rösta i riksdagsval, men dock i kommunval. Anledningen är att i ärlighetens namn är jag totalt politiskt ointresserad. Är medveten om att jag säkerligen får många att höja på ögonbrynen och rynka på näsan pga mitt bristande intresse... borde man inte vara mer angelägen än så när det påverkar vårt samhälle.?! Jo, man borde... men mina personliga val i livet påverkar mig ännu mer och det är dem jag brottas med dagligen...

Just nu sitter jag med ett ytterst banalt val... att antingen ta en promenad eller fortsätta sitta kvar i soffan med min stickning och kolla på Mad men, som jag precis börjat titta på första säsongen av. Eftersom jag känner mig lite hängig så blir det soffan som vinner!

4 kommentarer :

Anonym sa...

Ja.Livet är ständiga val.
Å kanske det är tur. Att vi får möjlighet att välja. Oavsett vad!

KRAM!

Maria Björkman sa...

Även om du är totalt ointresserad Pia, skulle du göra mig glad om du ändå tar dig till vallokalen och röstar i kommunvalet. Lägg en blankröst, om du inte vet var dina sympatier finns. Det är en rättighet vi har i Sverige som det finns miljarder människor i världen som önskar de hade!

Pia sa...

Du har naturligtvis rätt Maria, och att lägga en blankröst är ju bättre än att inte rösta alls.. så det är inte omöjligt att jag faktiskt röstar i år. :)

Annika sa...

Gör det Pia, en blankröst är också en röst.