29 september 2010

Nu är det gjort!

Äntligen fick jag iväg dem!! Mina ansökningar till två distansutbildning i Kognitiv psykologi, grundkurs på 7,5 högskolepoäng... den ena på halvfart vid Mittuniversitetet och den andra på helfart vid Blekinge Tekniska Högskola till vårterminen 2011. Skickar in betygen imorgon och kommer sedan att vänta med spänning på antagningsbeslutet. OM jag blir antagen och tycker att det är roligt så kommer jag garanterat att fortsätta!

Börjar landa i livet som ensamboende och märker att jag hittar andra sätt att tillföra livet mening än att bara finnas till hands som mamma, även om det givetvis inte varit det enda meningsfulla jag gjort tidigare, men en stor del. Nu blir det dock lite mera påtagligt.


Jag och älskade vännen Anne har tittat på resor där man under kortare perioder kan arbeta som volontärer inom olika områden ute i världen och det är också något som lockar.
Livet är spännande och  härligt... bara man vågar!
Och det är något jag övar mig på!

7 kommentarer :

Evas värld sa...

Det tar lite tid att ändra fokus från familjeansvarig till ansvarig för sig själv, jag vet! Är inte framme än.
Paradoxalt nog kan man genom familjeansvaret också smita från att ta hand om sig själv. Det är så kul med dina kurser och dina reseplaner. All lycka med antagningen, ska bli spännande att följa. Din livsklokhet plus psykologistudier - det låter som en fullträff.

Nattmia sa...

Vilken bild på passionsblomman, så vacker..
Ja att ändra sin tillvaro från bl.a vara mamma hemma och sedan bli det på distans kan nog vara svårt till en början, men tror man kan uppskatta det så småningom :-)

Lycka till nu med antagningen, det kommer att gå bra tror ju jag..

Kram Mia

anette sa...

Vacker passionsblomma !!
Så spännande med en distansutb.
Önskar dig en härligdag, just denna postiva dag som det är idag.
varmkram

Monika Häägg sa...

Så spännande med kurserna och vilken underbart vacker bild på blomman!

Annika sa...

Så häftigt Pia att du funderar på nästa steg i ditt liv! När jag läste häromdagen att sista ansökningsdagen är den 15 oktober så tänkte även jag att jag kanske skulle... kanske...

Jenny Lindgren sa...

Pia, jag säger som övriga ovan: Kul med kurserna, att du ruskar om i livet och skapar förändring. Spännande ämnen också! Jag är också sugen på en universitetskurs till våren. Skulle gärna slipa lite på min ringrostiga franska.

Pia sa...

Tack mina fina bloggvänner! Känns verkligen som ett steg i rätt riktning, även om jag kanske inte blir antagen, för då har tankarna på något nytt ändå fått fäste och det är lättare att ta nästa steg.

Tack också för fina kommentarer om passionsblomman, jag kan även upplysa om att den nu också bär frukt!

Kram på Er!