16 september 2009

Andra andningen...

Som vanligt på kvällarna så bestämmer jag mig för att... ikväll MÅSTE jag lägga mig i tid för en gångs skull! Är på väg... men någonting hindrar mig och hux flux så är jag inne i andra andningen och blir inte trötter förrän framåt småtimmarna!
Nu är jag ju tack och lov funtad på det viset så att om jag verkligen går och lägger mig så somnar jag utan problem.... konstig ekvation eller hur?!
Ikväll har jag suttit och scannat in gamla fotografier och måste bara lägga in några underbara bilder som får min mun att dra på smilbanden och skratta högt för mig själv!
Denna bild föreställer min farmor och farfar, faster med make, min bror och jag samt en kvinna som jag inte vet vem det är. Mina föräldrar var skilda då och Kai och jag var med pappa på semester i Finland sommaren -65. Den får mig att tänka på någon Jaques Tati-film.... alla ser åtminstone ut att ha vansinnigt roligt!
Nästa bild föreställer min farmor och mig...
tycker att jag ser ut som en blandning av Stina och Tjorven!
Och tänk att min farmor var i min ålder då!!
Jag har så fantastiska gamla fotografier som jag fått av min pappa och efter min mormor, en del till och med från början av 1800-talet, och jag ser det som en oerhörd skatt att vörda och bevara. Många kommer från släktforskning som min pappa höll på med under 15 års tid innan det blev en tjock inbunden bok.
Den andra andningen har givit mig många skratt och leenden ikväll!

5 kommentarer :

Nattmia sa...

Härligt med gamla bilder.. Min pappa håller på med släktforskning och har en hel hög med bilder han har letat fram och det finns en hel del efter farmor..

Hoppas du nu sovit gott..

Kram
Mia

Sissel sa...

vad du var söt!!!! en riktig tjorvenstina!

Kajsa sa...

Hej!Jag förvånas alltid över att minnet vaknar då jag ser på mina kort.Jag kan minnas vad jag sa och vad som sas vid det tillfället.Kort är verkligen en härlig minnesväckare.Älskar själv att ta kort om än väldigt amatörmässigt.Till mina närmastes förtvivlan.
Dina ögongodis bilder är fantastiskt fina!

Och du var verkligen ett vackert barn som blev en vacker kvinna!
Sova!Jag har en känsla av att vi sover allt mindre och börjar bli mer sydlänska i vårt sovande.Själv lägger jag mig vid 23.30.Det skulle ju inte ha hänt för 10 år sedan!

Kram Kajsa

Maria Björkman sa...

Visst är det kul med så där gamla bilder, och i dag när vi med ny teknik kan rädda dom och göra så mycket med dom. Jag skulle vilja ha ett halvår ledigt och BARA pyssla med alla foton, såväl pappers- som digitala.

Jag ler lite när jag ser dina bilder. Dom är fina, fina!

Men att den där gamla tanten som har Tjorven i knäet skulle vara lika gammal som du tror jag inte på!

Pia sa...

Tack, vad goa Ni är!

Maria: Den "gamla tanten" var lika UNG som jag är nu! ;)