17 september 2009

Att komma över tröskeln...

Ibland känns vissa trösklar väldigt höga... det är såå svårt att komma över dem och man måste nästan klättra över dem för att komma till andra sidan.
Precis så känns det för mig när det gäller fysisk träning! Jag vet att jag måste och att jag verkligen behöver det för att jag har så dålig nacke och rygg. Har till och med blivit mer eller mindre beordrad av en otroligt duktig ortopedmedicinsk läkare att träna för att min kropp ska orka bli gammal! Vad mer behöver man få höra för att inte genast sätta igång?!
Jag vet inte?? Helt klart är jag ganska duktig på att ta hand om min själ... men kroppen är det sämre bevänt med.
Dock har jag sedan lång tid tillbaka gym-kort på Nautilus och brukar så där med ca 1 års mellanrum bli flitig och aktiv på löpbandet och i maskinerna. Vet att jag mår supergott av att träna, men varför i hela fridens namn ska det vara så evinnerligt svårt att komma iväg då?
Brukar träna med min älskade syster och hon är inte ett dugg bättre hon!

Igår bestämde vi att ikväll skulle bli starten för vår höstträning och att vi skulle höras av på telefonen när jag var på väg hem från jobbet. Sagt och gjort... när jag hämtat mina nya glasögon på Specsavers i Täby centrum, satte jag mig i bilen för att köra hemåt och började känna att... njaa, man kanske skulle ta en promenad istället. Orkar nog inte träna ikväll...
Ringde syrran som var obeveklig! Hon hade verkligen ingen lust heller.... men om vi inte skulle gå och träna skulle svågern, för vilken gång i ordningen, kommentera vår lathet och slösaktighet. Man kan ju inte betala för att träna och aldrig gå dit!
Så min kära syster fick mig att ta mig i kragen och sparka mig själv i rumpan... och det tackar jag för! Träningen var skön och jag känner hur den gjorde gott! På söndag är det dax igen!

7 kommentarer :

Nattmia sa...

Bra jobbat.. Du gick dit och tränade.. Kanon!!

Bestäm vilka dagar i veckan ni skall gå och stötta och fuffa på varandra.. Ha kanske en belöning som ligger lite i framtiden :-)

Nästa vecka börjar jag på gymmet här hemma, skall bli kul :-)

Kram
Mia

Annika sa...

Duktigt! Min tröskel är så hög att jag skulle behöva vara bergsklättrare för att komma över den.

moonroose sa...

Bra, du kom över tröskeln...det brukar vara så att det är att komma igång som är det svåra, efteråt är ju så gott.
Nu får ni puffa och stötta varandra, så mycket lättare när ni är två.. tänk på hur det känns efteråt...
Lycka till med din träning!
Kram
Yvonne

Tina sa...

Hej Pia vännen!!
Gör ett nytt försök .. skrev ett långt innan, men det gick inte sända .. suck..
Jag tycker du va jätte strong som trots ditt motstånd gick för att träna =)
Eloge till dig vännen!
Jag tränade jätte mycket för några år sen. FÖR MYCKET, för jag tränade stenhård styke & konditionsträning 5-6 dar/vecka. varje träninspass va 2 timmar... jag tränade mig sjuk. Så nu har jag haft träningsuppehåll, mer el mindre, i några år, men håller nu på att inreda mitt gym igen & planerar dra igång igen. Blir hemma denna gång & ej på gym.
Ska ju börja jobba halvtid nu ( som är som en heltid för mig eftersom jag ej är frisk ), så jag kommer inte att orka att ta mig till ett gym.
Hoppas du får en underbar helg & att du får ett skönt pass på Söndag!
Du är en fin människa!!!
Kram på dig

Sissel sa...

bra gjort! jag har också köpt gymkort och har som mål att gå två gånger per vecka. jag har faktiskt gjort det sedan i slutet av juni. fast det känns ju inte alltid så roligt att gå dit, men känslan efteråt. I did it! ha en härlig helg!

Maria Björkman sa...

Trösklar behöver man inte nödvändigtvis klättra över... Skojar bara. Att ha någon som är obeveklig i såna stunder är förstås guld värt. Jag tycker nog ändå att träning ska vara lustfyllt, jag tror det är heldömt att misslyckas i längden om det inte är det. Alla säger om t.ex. löpträning att lusten och rent av behovet kommer efter ett tag. Det är lögn. Mitt behov infann sig aldrig, jag var tvungen att ständigt tvinga mig. Nu säger min kropp ifrån, så nu "slipper" jag.

Lust är den enda äkta drivkraften, det tror i alla fall jag!

Nattmia sa...

Det finns en utmaning till dig på min sida om du orkar och har lust :-)

Kram
Mia