2 september 2009

Älskade höst...

September kan vara en månad av ljumma sköna dagar och kyliga kvällar... likväl som kylan och regnet kan bita i hela dagarna. Det den dock i första hand representerar för mig är den första höstmånaden... och månaden då min äldste son föddes. En månad av lycka!

Att hösten är min favoritårstid är ingen underdrift. Om jag vore tvungen att välja en årstid att leva i året runt så vore det utan tvekan hösten.

För mig är hösten SJÄLARO.

Den ger mig den sinnesfrid jag behöver. Då kan jag boa in mig i mitt hem.... mysa till det ordentligt och känna att alla "borden" släpper. Då lyssnar jag på min inre röst. Stickningen och filmkvällarna är givna, men det är också lika mysigt att äta en bit mat på en liten krog och lyssna på skön musik... eller att opretentiöst bjuda hem några vänner. Vet inte varför detta är extra trivsamt på hösten... det är bara en känsla. Känner mig lite som snigeln med huset på ryggen.. makandes framåt i stillsam takt...


Rotfyllde en tand igår och mådde utmärkt efteråt. Jag till och med nästan somnade i tandläkarstolen... men min tandläkare varnade mig för att jag förmodligen inte skulle må lika prima idag, något som jag blev varse i morse. Vaknade med en sprängande huvudvärk och molande obehagskänsla i den rotfyllda tanden samt svårigheter att sätta ihop käkarna utan att det gjorde ont. Av den anledningen beslutade jag mig för att stanna hemma idag och efter en lugn och skön förmiddag med några värktabletter i kroppen samt en stund på spikmattan så kändes det mycket bättre.

Eftersom jag hade ringt dottern på förmiddagen och hon därför visste att jag var hemma, så ringde hon mig på eftermiddagen och bad mig följa med till dagis för att hämta sina två vildingar. Något som är lite tungt för henne så här två veckor före nedkomst av den tredje.
Självklart ville jag underlätta för henne, så jag följde med och tänkte att jag kunde förena nytta med nöje och få lite frisk luft och motion genom att promenera hem sedan, en promenad på ca ½ timme. Nästan hemma kändes det så härligt så jag fortsatte promenaden... kom in i andra andningen och hade kunnat gå hur långt som helst. En underbar känsla! Det blev 1½ timme!


Skulle naturligtvis ha haft min kamera med mig i detta strålande väder, men man kan inte tänka på allt. Kom på att jag kunde prova att fotografera med min nya mobiltelefon... så resultatet går att skåda i detta inlägg.

Nu längtar jag efter att löven skall skifta färg och bli så där
vackert färgsprakande som bara höstlöv kan bli!

6 kommentarer :

Sissel sa...

å, vad härligt det låter med hösten! mysa i soffa med film och stickning, ja, se det är livet!

moonroose sa...

Nej det lät inte roligt med sviterna dagen efter rotfyllningen, ska göra likadant på måndag så jag vet ju då vad jag har att vänta mig, hua, usch och fy.

Visst är hösten mysig, kvällarna blir mörkare, man plockar fram ljusen och myser av dess underbara sken, trädens blad färgas i underbara höstfärger.
Härligt!

Ha det gott!
Kram Yvonne

Evas värld sa...

För mig är hösten alla nya planers tid, med kraft från sommarsol vill jag ta itu med allt!
Kram!

My precious home sa...

Hej! Läser din fina sida och ser att du använder ordet "själaro". För mig är det sinnesro - samma sak eller?

Kramar & tankar

Maud

Annika sa...

Hösten är härlig men vintern, den byter jag gärna bort!

Polargrevinnan sa...

Håller med dig. Hösten är lugn, alla människor är där de ska vara, teatersäsongen börjar, gallerierna öppnar, uteserveringarna packar ihop och ersätts med innemys med värme och ljus.
Det är första gången jag hälsar på hos dig.
Fin blogg du har.
Jag vill nog kommentera ditt förra inlägg.
Återkommer.
Ha det så bra.Viola