8 september 2009

Träning för kropp och själ....

Ikväll började höstens högtidsstunder för en harmonisökande individ som jag är, nämligen kundaliniyogan!

Prövade på det vid 6 tillfällen under våren och fastnade rejält. Trodde inte att jag skulle klara av det eftersom jag är en rastlös och energisk person som har svårt att fokusera längre stunder... fast jag tänkte då att det nog var precis vad jag behövde. Uppenbarligen så var det så!

Kundaliniyogan är en av de äldsta yogaformerna, där man arbetar både med kroppen och sinnet. Trots lugnet och stillheten under ett pass så arbetar man kraftfullt med kroppsövningar, andningstekniker, meditation och aktiv avslappning. Dessa övningar i kombination stärker upp musklerna, nervsystemet, gör kroppen smidigare och att man släpper på emotionella spänningar.
Och är det något man lär sig så är det att fokusera inåt, att uppleva nuet och att hålla sinnet klart och i balans.


Efter vårens yogapass kom jag ofta på mig själv med att sitta och djupandas för att gå ner i varv... klarade av rotfyllningen med bravur tack vare andningen eftersom jag till och med nästan somnade.

Nu ser jag fram emot en höst i harmoni, med 15 fantastiska tillfällen att få utöva denna underbara träningsform.


Imorgon blir det effektgympa på Nautilus istället... något som kroppen verkligen behöver! Här ska verkligen inte vila några halta löss nu inte!
Fast å andra sidan så är jag rätt duktig på att göra ingenting också!

4 kommentarer :

Anne sa...

Det låter härligt! Kundaliniyoga låter som något som jag skulle vilja prova! Go on!

Maria Björkman sa...

Jag kan ju bara instämma, Pia. Yoga är så himla bra på alla sätt och vis, och något som alla skulle behöva utöva. Det gör det bästa med en, oavsett vad man behöver just då!

Nattmia sa...

Låter som en härlig stund och säkert ngt som de flesta av oss behöver..

Kramar
Mia

Annika sa...

Jag har ju sagt att jag ska börja med yoga i höst så det är bäst att jag letar efter ett lämpligt ställe att gå till. Får man plattare mage av yoga?