18 april 2010

Vårlycka...

Helgen har återigen varit vad jag gjort den till och naturligtvis försöker jag alltid göra den så avkopplande och skön som möjligt. Efter en spontan fredagkväll med några glas vin på restaurang tillsammans med Lise-Lotte och fortsättning hemma hos Anita med en massa gapskratt till sena kvällen, blev det en lugn lördag som avslutades med en mysig middag tillsammans med två andra härliga tjejer. Jag bjöd på en fisksoppa som blev ljuvligt god och avslutade med en fusk-cheesecake på frysta bär, kesella vanilj och digestivekex.

Söndag morgon log solen med sitt varmaste leende. Hade ingen brådska utan tog det lugnt med kaffe i vårsolen och städade balkongen så att jag några timmar senare kunde ta mitt korsord, sätta mig i solstolen och få lite färg på nästippen. Helt underbart!!
Vännen Anita tittade in och vi tog en lång och skön promenad till ett vårvackert Borgmästarholmen.
Lärkträden stod i knopp, vitsippor trängdes med vårlök, blåsipporna neg i solen, tussilagona lyste i kapp, fåglarna kvittrade och naturen stod i begrepp att ta emot den annalkande grönskan. Det är skönt när våren bromsar lite, så att inte allt kommer på en gång utan man kan njuta av den här tiden innan all färgexplosion.
Det finns inget bättre sätt att dämpa rastlöshet än en härlig långpromenad tillsammans med en god vän, ett gott samtal och några spontana skratt.

Idag fyller min älskade bror år, så jag ska ta och koppla upp mig på Skype och sjunga en trudelutt, önska honom en härlig fortsättning på födelsedagen och höra hur han har det i den spanska värmen. Lite annat än det vårlika vi har här...


Imorgon är en annan dag!

5 kommentarer :

Sfinxen46 sa...

Gokväll!
Alltid något att läsa när jag kommer hem från jobbet:)

Din helg låter som, rena poesin. Så mysigt och trevligt med vänner, vin, mat och promenader. Borgmästarholmen gick jag också ofta till när jag bodde där. Underbart promenadställe.
Kramar

Nattmia sa...

Vilken mysig helg du har haft.. Hoppas nu du får en mysig vecka med..

Kram Mia

Livskrafter sa...

Underbara vårkänslor !

anette sa...

Middagen du bjöd på låter helt underbar, och sitta och njuta på balkongen är en av mina favoriter också.
Som inte det räckte så fick du en skön promenad med en väninna runt vår vackra lilla ö.Ja, det låter som en ganska perfekt helg.
Önskar dig nu en fortsatt skön vecka..

Moonroose sa...

Det låter som om du haft en underbar weekend.
Härligt med skön vårpromenad tillsammans med god vän, ja det är väl en lisa för kropp och själ...och njuta av alla färgglada vårblommor som nu kommer upp. Härligt!

Önskar dig en skön kommande vecka med många härliga stunder!

Kram Yvonne