23 maj 2010

Blommig villrådighet....

Efter en skön fredagkväll i sällskap med mina "gamla" barndomsvänner tog jag mig en lagom sovmorgon på lördagen. Det blev dock inte lika länge som jag brukar, ville inte förslösa dagens soltimmar utan utnyttja dem till fullo och startade dagen med en underbart härlig frukost på balkongen.

Med solens strålar i ansiktet städade jag balkongen, tog bort allt som inte ska vara där och ringde sedan till dottern och frågade om hon ville följa med mig som sällskap till Björnö handelsträdgård för att köpa blommor till min balkong. Det som var tänkt att bli ett hastigt besök eftersom jag redan i förväg visste vad jag ville ha för blommor, blev en lång stund av villrådighet. I denna orgie av vackra blommor och växter var det svårt att välja, och man är ju inte sämre än att man kan ändra sig. Jag kom i alla fall hem många blommor rikare och flera timmar senare eftersom vi passade på att uträtta lite andra ärenden också.


Efter plantering kunde jag njutningsfullt sätta mig i solstolen, beundra blomprakten och bara vara... men jag kommer garanterat att åka och köpa ännu mera blommor!

4 kommentarer :

Nattmia sa...

Blommor är så härligt och jag känner igen det där att veta vad man skall köpa men ser sen en massa annat fint som man kommer hem med i stället :-)

Ha nu en bra start på nya veckan..

Kram Mia

Annika sa...

Vad härligt Pia! Var ligger denna handelsträdgård - har de perenner också? Blomsterlandet är så trist... Och vilken högt och fint läge du har på lägenheten!

Pia sa...

Annika, de har verkligen fantastiskt fina blommor och även en del perenner, så Du bara måste åka dit och insupa blomfägringen och jag lovar att Du inte åker därifrån tomhänt.

Om Du åker ut från Norrtälje via den enda rondellen vi har, på Drottning Kristinas väg, mot Görla och sedan svänger vä mot Björnö så ligger den på hö sida efter en liten bit.
Jag lovar att Du inte blir besviken,

Tack, jag bor väldigt fint, ser ut över en stor del av Norrtälje och även Norrtäljeviken. Societesparken och silosarna ligger rakt över från min balkong sett. :)

Frk.Nattuggla sa...

Visst ger det mersmak.Mer och mer blommor blir det,sedan kan man sitta i sitt lilla paradis och bara vara...och jädrar va skönt det är...