23 maj 2010

Optimist i dubbel bemärkelse...

Jag är inte bara en obotlig livsoptimist, jag är också en obotlig tidsoptimist! Kommer ofta springande i sista minuten till tandläkarbesök (i och för sig förståeligt!), möten och andra avtalade tider. För det mesta kommer jag inte för sent i alla fall, men ibland känns det som att jag överskattar tiden lite väl mycket. Tror att saker och ting går fortare än de gör och de gånger jag har tid på mig så går göromålen istället betydligt fortare! Skumt!!

Nu är det ju så att sonen tar studenten den 11 juni och det börjar dra ihop sig. Dagarna krymper i antal och  jag har ännu inte börjat planera mer än i tanken. Vi har hyrt föreningslokalen i dotterns bostadsrättsförening eftersom det blir för trångt att vara hemma hos oss och vi inte har någon sådan möjlighet i vår förening.
Kostymen är i alla fall inhandlad och studentmössan har kommit med posten.


Någon organisatör är jag inte heller, men på något konstigt sätt har jag hittills i alla fall lyckats  fixa lyckade tillställningar de gånger vi haft t ex dop, konfirmation och student tidigare, så det blir nog bra även denna gång.
Idag började jag med lite bakning i alla fall... bakade 110 kanel- och vaniljbullar som kommer att räcka mer än väl. Ska för en gångs skull inte baka tårtan själv, utan jag beställer en studenttårta från konditoriet på Flygfyren. Jag har också planerat en studentbuffé bestående av olika sorters pajer, kallskuret och sallader och får nog lov att börja så smått kommande vecka. Frysen är avfrostad och halvtom så nu kan jag också fylla den med sådant som går att fixa i förväg.
Det blir säkert kanonbra även denna gång, även om jag inte kommer igång förrän dagarna innan.... fast det vore rätt skönt att börja i tid för en gångs skull!

5 kommentarer :

Helene sa...

Oj, vad jag känner igen mig i det här. Livsoptimist - definitivt! Och tidsoptimist - vill egentligen inte erkänna det, men ja... det också! :P Min utgångspunkt är att inte har gott om tid, men oiii - panik blir det! :)

Tror nog att jag precis som du brukar lyckas få till det rätt så bra på tillställningarna... Kanske inte enligt mall och finaste vett & etikett alla gånger, men i alla fall på mitt sätt. Funderar som bäst på om det börjar bli dags att klura på min systers 40-årsdag den 20 juni. Och min makens 40-årsdag den 9 juli...

Jag kanske ska följa din nya modell och börja i tid jag också :)

Lycka till med det fortsatta fixandet. Kram,
Helene

Helene sa...

Haha, det ramlade visst bort några ord där :) Vad tokigt det blev!

Så här ska det så klart stå här ovanför:

Min utgångspunkt är att inte stressa och jag känner ofta att jag har gott om tid, men oiii - panik blir det! :)

(Hihi, kanske stressade lite när jag skrev...)

Pia sa...

Ja, Helene, det är ingen dum idé att åtminstone försöka sätta igång i tid, och Du har ju t o m två tillställningar att fundera på! :)

Stressa nu inte så att Du glömmer hälften! ;)
Kram!

Nattmia sa...

Tidsoptimister är vi nog många..
Men nu har du ju kommit till tanken att fixa med det du kan innan så du, ta tag i det nu så slipper du stressa ;-)

Kram Mia

Helene sa...

:) Tack för goda, omtänksamma råd.

Kram, kram!