17 maj 2010

Jag älskar Google...

Vill bara flika in en liten rättelse på gårdagens inlägg eftersom jag skrev att det var huggormar vi sett.

Var rätt så säker på att det var svarta huggormar, men med tanke på att den mindre på bilden var en snok, så har jag idag forskat lite närmare i hur en svart huggorm faktiskt ser ut i förhållande till en svart snok.


Den svarta huggormen är så gott som helsvart! Finns inget ljust på undersidan som det gör på den på mitt foto. Den svarta snoken däremot behöver inte ha några ljusa fläckar på ovansidan av huvudet som den "vanliga" snoken, men är ljus på undersidan. Vidare så ser man skillnad på en snok och en huggorm på ögonen, eftersom snokens ögon är runda med runda pupiller och huggormens är mera ovala med smala pupiller. Tack snälla Google för att Du finns!! Oj, så många frågor jag fått besvarade mången gång och så snabbt man har kunskapen tillgänglig bara man är lite vetgirig.
Jag kan också upplysa om att den svarta snoken heter natrix natrix på latin.

4 kommentarer :

Renée sa...

För några år sedan var jag ute i skogen och såg en sådan jättelång orm, säkert längre än en meter. Helsvart var den och jag tänkte att det var nog en snok... Nu försstår jag att det säkerligen var en huggis jag såg! Jag som var så nära!

Ha nu en bra dag och jag hoppas du får sol där du bor!

Jenny sa...

För mig ser alla ormar likadana ut - snok, huggorm eller grön mamba. Jag tycker de är så läskiga!

Sfinxen46 sa...

Ja jag förstår inte hur man klarade sig utan Google förut? Men man bläddrade frenitiskt i något lexikon, vad jag minns. Men så jobbigt det var! Kram

Annika sa...

Älskar Google! Huggormar ser liksom farligare ut än snokar. Det är det där med ögonen och så den trubbiga nosen.