7 maj 2010

I all enkelhet och ensamhet...

Efter några dagars olidlig huvudvärk och yrsel fick jag i förmiddags tid hos min kiropraktor... för vilken gång i ordningen vet jag inte!
Han fixade nacken och hux flux är jag som en ny människa igen!
Att kroppen och själen hör ihop är väl ingen nyhet för de flesta... men ändå så har många svårt att relatera sina kroppsliga åkommor till hur man mår mentalt. Jag vet ju detta... och tycker att jag sköter om min själ på bästa sätt, men uppenbarligen så gör jag nog inte det. Spänningarna i nacken hör definitivt ihop med mina livsfunderingar,  men de kanske i och för sig skulle vara lindringare om jag vore duktig på att träna upp musklerna kring mina "svaga punkter". Det räcker inte alltid med tankens kraft, även om den räcker långt!

Nu är jag emellertid "fixad" igen och mår tack vare det finfint igen! Det är fredag kväll... TV:n är på i bakgrunden, laptopen i knäet med vänner på facebook, Spotify med en outtömlig källa av underbar musik och på vardagsrumsbordet en liten whisky. Så här sitter jag alltså... i all enkelhet och ensamhet och njuter!

Upptäcker också att jag de senaste dagarna fått två nya följare till min blogg, Helene och Annika, och det värmer. Tack! Klicka på namnen så kommer Ni till deras bloggar.

Om inte jag är för mig, vem är då för mig?
Om jag bara är för mig, vad är jag då?
Om inte nu, när då?
Fädernas tänkespråk, Talmud

5 kommentarer :

annika sa...

Hej och jättetack för att du lämnat kommentar och följer min blogg. Så här när nyhetens behag ännu är stort så är det jättespännande när någon hittar till min blogg.
Hoppas att huvudvärken och otyget håller sig borta hos idg nu. Ja det är intressant hur själ och kropp hör ihopa och att man kan få de mest osannolika kroppsliga bevär som kommer från själen.
Och tack för tipset att kolla din blogg från 17 april, ska göra det nu . kram

Frk.Nattuggla sa...

Hej.Helt otroligt att du blev fixad så snabbt hos kiropraktorn.Sååå skönt för dig.Låter mysigt när du sitter där på kvällen i din ensamhet.Även det kan ju faktiskt vara livskvalitet och att kunna njuta av det.Jag sitter ofta ensam precis så som du nämner fast utan whiskyn då och tycker det är sååå skönt.Tv.n på,laptopen i knät,en skål ostbågar.Är så skönt att varva ner från jobbet så och bara sitta tyst.Är ju mkt ljud och oljud på min arbetsplats som stundtals känns som om man har bomull i hela huvudet.Önskar dig en trevlig helg.

Jenny sa...

Låter som du hade en underbar fredagkväll Pia! Och visst är det så, att kroppen och själen hör ihop. Kroppen är ju själens trädgård.

Marie sa...

Enkelhet i sin fullhet, vilken härlig fredagskväll. Och tänk så härligt komplicerade vi är, men ändå så enkla, eller det kanske just det som är komplicerat. Kram på dig.

annika sa...

Hej igen
Tack för din kommentar. Ha, ha känner precis igen det med att byta bakgrund stup i kvarten, när man är ny i bloggvärlden. Vet inte hur många gånger jag bytte de två-tre första dagarna.
Jo, jag bor i Lund.
Annika