16 maj 2010

Ledighet för en rastlös själ...

Varje senvår och försommar kommer rastlösheten krypande i kroppen som ett brev på posten. Även om jag älskar den spirande grönskan och annalkande värmen så vet jag att nu kommer en period fylld av en massa outtalade"borden".
Dock har jag haft en fantastiskt härlig ledighet de senaste fyra dagarna!
Två härliga, busiga barnbarn som sovit varsin natt hos mig och som jag fått rå om riktigt ordentligt med allt från pusskalas med 3-åringen och underfundigheter med 5-åringen.

Har också hunnit med att fixa lite hemma och när vädret i lördags blev så där ljuvligt somrigt fick jag bråttom att få fram lite tunnare kläder och packa ner de stickade vinterklänningarna. Tänk så skönt att kunna gå barbent! Nu blir det svårt att sätta på sig strumpor om det blir lite kallare några dagar igen.

I lördags åkte ex-särbon och jag på årets första loppisar, tog årets första utomhusfika på sta'n och var ute och åkte med hans Chevrolet Camaro... mysigt så det förslog!

Som pricken över i:et denna helg, såg jag i morse när jag gick ut på Facebook att det var en konstsmidesutställning i Wira bruk och föreslog då att vi skulle ta med oss en picknick-korg och åka dit!
Sagt och gjort, ju närmare vi kom, ju mera sprack det upp och solen visade sig från sin bästa sida när vi strosade där bland husen och smedjorna. Till och med huggormarna i stenröset såg ut att njuta. Är glad att de höll sig bland stenarna, för vi såg minst fem stycken på samma ställe... och jag är säker på att de var fler.

På hemvägen körde vi längs vackra småvägar och hamnade för ytterligare en fika på bergsknallarna vid sjön Erken. Har helt klart laddat batterierna ordentligt inför kommande vecka som har fullspäckat program. Är det inte jobb, så är det förberedelser inför sonens stundande student om knappt en månad, så jag kommer definitivt inte att hinna med att vara rastlös den närmsta tiden!


Öppna Ditt hjärta för det som får själen att sjunga!

7 kommentarer :

Tina sa...

Hej vännen. Låter som du haft en fin helg med många mysiga inslag!!
Oj, det va många år sedan jag såg en huggorm..men de ser ju verkligen ut att njuta av livet...fniss..
Önskar dig en fin Måndag!!
Varm kram Tina

Marie sa...

Vilka underbara bilder...Och det vi måste lära oss är att njuta av stunden och glömma alla måsten för en stund. Och gå barbent länge och ofta. Kram

Nattmia sa...

Vilen mysig helg du har haft..
Men huggormar tror jag inte du fångat på bild utan snokar, de har ju gula fläckar "bak öronen".. Men tillräckligt otäcka ändå för min del.. Fast en bra bild blev det :-)

Ha nu en goer start på veckan..

Kram Mia

Pia sa...

Du har så rätt Mia! Fast jag trodde först att det var svarta huggormar vi såg, men efter att ha googlat på svart snok och huggorm idag så ser jag att det är en svart snok som jag fångat på bilden.

Den svarta är nämligen inte gul på ovansidan av huvudet.

Alltid lär man sig något nytt!

Kram på Dig!

Renée sa...

Vilka otroligt vackra bilder!

Pia sa...

Tack Reneé..
och varmt välkommen som följare av min blogg! Det värmer!

Ha en fin vecka!
Kram

anette sa...

Din helg har ju varit rena rama gott och blandat, med mycket kärlek och lek och njutbar natur..
Mmmm härliga bilder.
Ja, våren/ försommaren tar fram lite mycket känslor och lätt skapas en rastlöshet som man inte riktigt kan sätta fingret på.
Hoppas att din tisdag har varit fin.
varmkram till dig Pia