31 maj 2010

Att lyssna inåt...

utan att bli för introvert är en konst som ibland behöver tränas på. Inte för att jag är speciellt orolig för att bli det, är lite för sällskapssjuk för det.
Helgen som gick blev en sådan. Dålig sömn natten mellan fredag och lördag och det regniga vädret på dagen bidrog till att jag inte gjorde någonting överhuvudtaget mer än att bara finnas till. Jag vet att jag har en hel del att fixa med nästa vecka och behövde tillåta mig att inte göra något alls just då. Sov till och med middag en stund på dagen, något som jag nästan bara gör om jag är sjuk... och tillbringade kvällen i ensamhet med min virkning, laptop och TV:n som enda sällskap. Tystnad, stillhet, enkelhet och inga krav var precis vad jag behövde.

Söndag morgon vaknade jag av att solljuset strilade in genom persiennerna i sovrumsfönstret, kyrkklockorna ringde och jag kände att jag ville ut i naturen. Tydligen hade min goa vän Carola, som jag nuförtiden sällan träffar, samma tanke, för hon ringde mig just då och undrade om vi skulle ta med oss en picknickorg, åka ut till klipporna och sola. Och jag var definitivt inte svårflirtad.
Vi åkte iväg i min lilla gula pärla och tillbringade eftermiddagen i lä bland några klippor och hade det skönt.

Eftersom det var mors dag så hade dottern bjudit mig på middag och  det blev en härlig avslutning på dagen med gott att äta och tre busiga småkillar som är mormors ögonstenar.

6 kommentarer :

Nattmia sa...

Vilka härliga dagar.. Att få vara ensam ibland och bara göra det man vill, att lyssna på tystnaden.. Sååå härligt!! Och ett sådant avslut med tre goa barnbarn, vilken helg..

Kram Mia

Tina sa...

Hej vännen.
Å, ja!! Vi kan alla behöva den där ensamheten ibland. Så länge den är självvald & får oss att mår bra så är den så viktig.
Ibland kan jag längta efter den där ensam tiden.. det innerbär inte att jag inte älskar mina nära & kära.. tvärtom.

Naturen är underbar att vistas i. Tyvärr gör jag det lite för sällan. Men det har inte varit det roligaste väder heller för den delen.. men innan jag började jobba... fanns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder.. men nu när jag jobbar så går mycket av min energi dit & när jag väl är ledig några timmar ja, då finns det annat som ska göras... eller så bara känner jag för att mysa i soffan & återhämta mig.

Vilka söta barnbarn du har. Den bilden är bara KÄRLEK!!!!!!

Varm kram Till dig min vän från din vän Tina & en underbar Tisdag önskar jag dig!!

Livskrafter sa...

Låter uuunderbaaart
ha en fin dag
kram
Emma

Frk.Nattuggla sa...

Mmm...vilken underbar dag.Fikakorg,naturen och trevligt sällskap.I like it!!!

Maria Björkman sa...

Det är inte utan att det syns att mormor har solat under dagen! Kram!!

anette sa...

Vilken vacker dag vi hade i söndags, skönt att få vara vid klipporna och andas in havetsluft en stund, och det där med picnik är ju bara sååå mysigt.
Önskar dig en fin torsdag.
kram