20 november 2009

Det var en gång... del II

Denna dag för 28 år sedan upplevde jag ett av de mest magiska ögonblicken i mitt liv. Vid tvåtiden på eftermiddagen, bland bunkar, jäst, socker och vetemjöl stod jag för att baka bullar när värkarna satte igång regelbundet. Det blev inga kanelbullar den dagen... det blev andra bullar!

Kl 21:21 på kvällen vändes mitt liv upp och ner för all framtid utav den mest ljuvliga lilla varelse, mörkhårig och med långa svarta ögonfransar. Det var det första jag frågade min dåvarande älskade make.... "har hon långa ögonfransar"? Näst efter "Va?? Blev det en flicka??" Vi hade under hela graviditeten trott att det var en pojke, så vi hade inga flicknamn på lut överhuvudtaget. Han skulle ju heta Andreas... så Andrea blev det istället! Eftersom pappan har långa vackra ögonfransar så ville jag ju naturligtvis att vårt barn skulle få den genen som gav dessa vackra ögonfransar. Nu fick hon mina pigga ekorrögon och hans långa ögonfransar... och var i våra ögon det vackraste som skådats.... vilket hon fortfarande är!

Hon var en egensinnig, klok, och varm tjej med masssor av bus i blicken och sin mammas och pappas stora stolthet. Alltid duktig i skolan och när hon sedan blev storasyster den bästa av storasystrar... någon för syskonen att luta sig mot.

Nu är hon själv mamma, och åren som gått känns för mig som en vindpust... vart tog de vägen alla underbara fantastiska stunder som vi hade? Jag bär dem i hjärtat och vet att vi kommer att få många lika fina till!


Jag älskar Dig min underbara dotter!

11 kommentarer :

Anonym sa...

Jag älskar dig, världens bästa mamma! Skulle aldrig varit den jag är utan dig. Har precis torkat tårar från min kind för de vackra orden. T.o.m min make som inte brukar vara så frikostig med tårarna började nästan gråta..... Puss

Anonym sa...

*bara ler*
Härligt inlägg!!

Nattmia sa...

HÄRLIGT!!! Det är så man skall känna som förälder.. Dina barn skall vara stolta över sin mamma och du skall vara stolt över dina barn..

Måste bara fråga.. Vart fixar du dina bilder?? Den du gjort med dottern är så vacker..

Kramar i kvällen..
Mia

Tina sa...

Åååå... vilken kärlek!!
Kan bara säga VILKEN KÄRLEK!!
Det riktigt bubblar av värme & kärlek!!!
Tack för att du delade med dig av denna enorma kärlek.. kan bara säga KÄRLEK!!!!
Kram Tina

Kajsa sa...

Ett varmt GRATTIS till din dotter och dej.
Vet själv hur lycklig jag är över mina barn.Var och en en unik människa att älska och glädjas åt!
Gratulerar mig själv ofta över att jag fått uppleva glädjen att ha barn!
Din dotter är så vacker!
Fortsätt glädjas att ni har varandra och ta tillvara på varje stund som bjuds er!

Varma grattiskramar till er Kajsa

Maria Björkman sa...

Jag minns det där du beskriver. Din och Andreas pappas lycka när ni fick veta att ni var gravida, era funderingar kring om ni skulle gifta er, etc. Sen minns jag Andreas ankomst och er lilla familjelycka i lägenheten där vi hälsade på ibland.

Du har alltid förmedlat stor kärlek och klokskap, inte konstigt då att du fått kloka och kärleksfulla barn. Jag håller med om att Andrea är bedårande vacker.

Polargrevinnan sa...

Jag tror att alla älskar sina barn, men tyvärr glömmer att tala om det.
Det krävs att att vi anstränger oss och intresserar oss för våra barn - och det hela livet. Det är då vi kan få kärlek tillbaka.
Du har lyckats och jag blir rörd när jag läser vad din dotter skriver. Ni har en riktig mor/dotter relation. Var rädd om den.
Ta hand om varandra.
Kram från en mor, som skall tala om för sina söner att jag älskar dem,
Viola

Marie sa...

Vilken skön och äkta kärleksförklaring från en mor till sin dotter. Kram

Anonym sa...

Instämmer, kram Anita

Anne sa...

Jag fick också tårar i ögonen. Så skönt att ni tar vara på livet och ger varandra kärlek medan tid är. Igår kväll var jag hos min mamma, hon masserade mig och sa att hon älskar mig och önskade att hon kunde healing för då skulle hon ge mig all kraft hon kunde för att jag skulle må bra. Det känns kärlek- och hoppfullt!
Kram

Pia sa...

Tack för alla fantastiska kommentarer på min kärleksförklaring till dottern!

Som förälder kan man bara göra sitt bästa och hoppas att det är det rätta för sina barn.

All kärlek till Er mina vänner!!